Klip 1_1: Min svigermor køber ikke økologiske varer

Hermed det første klip fra det første afsnit. Jeg lægger et nyt klip fra det første afsnit af Spørg Momster op på Spørg Momsters youtubekanal hver dag i denne uge. På lørdag kommer hele programmet i dets fulde længde så op. Og i næste uge gør jeg det samme med program 2, 3 osv. Og der er jo 8 programmer, så der er mommy tv lige til dig de næste to måneder 🙂

I det første program af Spørg Momster diskuteres blandt andet svigerforældre, der ikke respekterer ens madvaner, legekammerater der ødelægger ting og veninders forkælede børn.

Spørgsmål

Min svigermor er her, da jeg stort set er sengeliggende pga kommende fødsel. Hun hjælper en del. Men hun respekterer ikke vores madvaner. Hun ved, jeg går op i økologi, jeg har handlet med hende før. Hver gang hun skal handle, fortælle jeg, at hun ska købe økologiske ting. Hun kommer dog hjem hver gang med almindelige madvarer. Og jeg bliver sur. Men jeg har også brug for hendes hjælp. Hvad skal jeg gøre?

Medvirkende

Vært: Esme Emma Sutcu
Gæster: Forfatter Annemette Voss, tidligere professionelle danser Cammilla Malmberg og bloggeren Karina von D’ahé.

Se med hvad der bliver givet af gode råd, og kommenter gerne, hvis du også give et godt råd.

PS: Du kan abonnere på min youtubekanal lige her. Du kan også bare klikke nederst på klippet, så du kan se det inde på youtube. Og så kan du trykke på abonnér derinde. Så vil du altid få besked, når der kommer nye klip op.

2 comments / Add your comment below

 1. Ej, hvor er det skønt at følge. Jeg føler mig helt lettet over svigermor-spørgsmålet kommer på banen. Sådan lidt: “Puha, andre har det også stramt med konfrontationen.” For er det i virkeligheden ikke p…. svært det her med svigermødre? Det er jo ikke os alle, der er lige heldige med dem. 😉

  Jeg har været meget inde og læse om konflikten mellem svigermødre og svigerdøtre. Hvordan man håndterer den her svigermor, der bare vil blande sig i alt og give gode råd, som bare ikke stemmer overens med ens egen levestil. Men allerværst forsøger at “tage” ens barn fra en. Ikke fysisk, men på en anden psykisk manipulerende måde.

  Det er ingen hemmelighed, at jeg har et stramt forhold til min. Nu læser hun alligevel ikke med, så jeg kan vidst godt tillade mig at være ærlig. Jeg har et ret stort problem, som i bund og grund er flere problemer. Jeg har dog valgt kun at fokusere på et, fordi det ligesom også går ud over mit barn. Igen den her med at tage sine kampe med omhu.

  Nå. Men for at komme til sagen, så handler det vel i bund og grund om en sygelig jalousi. Hendes jalousi til min familie, som hun så selv fuckede op (måske min egen konklusion). Jeg fornemmer, at min svigermor ikke kan glæde sig over, når jeg har de her gode mindeværdige stunder med min datter på otte måneder. En alder, hvor der sker rigtig meget. Jeg føler, at hun vil dominere og hele tiden have min datters opmærksomhed, være den, der får hende til at grine osv. osv.

  Jeg har talt meget med min kæreste om det, og han bemærker det også. Så det er altså ikke bare noget, at jeg bilder mig ind. Hvis jeg skal tage udgangspunkt i en episode, som var ret tydelig, så var det forleden, hvor hun var på besøg hos os. Hun boede hos os i en uge, så det var temmelig intenst i forvejen. Jeg står ude i køkkenet og laver mad, mens min svigermor og kæreste sidder i stuen med mit barn. Jeg kalder efter min datter ude fra køkkenet af, fordi hun på det tidspunkt, var begyndt at kravle ud til mig, når jeg kaldte. Hvilket virkelig var bekræftende. Men denne gang kommer hun ikke ud til mig. Jeg undrer mig over det, fordi hun normalt altid plejer at komme kravlende. Min kæreste fortæller mig så om aftenen, inden vi skal i seng: “Nanna, forresten der, hvor du kaldte på Estelle, ik? Hvor du var i køkkenet, og hun i stuen, der satte min mor sit ben ned foran Estelle, så hun ikke kunne komme ud til dig, selvom jeg kunne se, at hun lystrede og rent faktisk hørte dig og var begyndt at kravle mod køkkenet. Estelle forsøgte at komme over benet, men kunne ikke. Min mor gjorde ingenting. Hjalp hende ikke.”

  Jeg har det rigtig stramt over den her episode. Og den bekræftede mig et eller andet sted i, at det jeg har følt så længe nu, er sandt nok. Et eller andet sted ville jeg jo ønske, at min kæreste havde sagt noget. Men han orker ikke konflikten, fordi hun ikke kan tage imod kritik, men i stedet begynder at græde. Det er meget svært for os som familie. Vi tier ofte i stedet for at tegne vores grænser op. I stedet ender det med at jeg bliver sur og såret, og så skændes vi over hans mor. Idet hele taget er der rigtig mange episoder. Jeg kan blive ved. Men den her ene stod bare så skarp, fordi det nu er barnet, som det går ud over. Hun spærrer bogstaveligt talt ben for, at Estelle kan komme ud til sin mor. Det er jo virkelig ondt. Og hvorfor?

  Er jeg ved at blive skør? Eller må jeg bare acceptere det, at jeg har en tosset svigermor?

  Kærligst en frustreret MAMAdrid

  1. WOW, sikke en oplevelse. Av, hvor må det have gjort ondt, da din kæreste fortalte dig episoden den aften. Jeg vil prøve at se, om jeg kan få dette problem/dilemma med ind i et af de kommende programmer. Så kan vi se, hvad mødrene kan give af gode råd. Og vi kan naturligvis sagtens gøre dig anonym, hvis du ønsker <3

Skriv et svar